Benieuwd naar onze schilderijen?
14 dagen op zicht / niet goed = geld terug
Gratis verzending vanaf €75,00 (in NL)
Klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10
Meer dan 64.000 Fans op Facebook

12 redenen voor een succesvolle workshop Vrolijk Schilderen

  • Geplaatst op
  • Door Renate Rolefes
  • 1
12 redenen voor een succesvolle workshop Vrolijk Schilderen

We geven al weer een aantal jaren Workshops in vrolijk schilderen en tot nu toe gaat iedereen bij ons tevreden en met een mooi resultaat naar huis! We hebben dan ook een aantal redenen waarom een workshop bij Vrolijk Schilderij succesvol is! Wij nemen alleen maar genoegen met tevreden klanten en mooie resultaten. Zelfs als je geen schilderervaring hebt!

Een aantal jaren geleden volgden wij zelf ook wel eens workshops. Wat ons daarbij vooral opviel is dat er in de meeste gevallen heel weinig begeleiding was. Je rommelde maar iets aan en uiteindelijk ging je met een resultaat naar huis, waar je eigenlijk niet helemaal tevreden mee was en belande je schilderij ergens op zolder. 
Wij willden dit graag anders doen. Je geeft toch een x bedrag uit en dan wil je ook wel graag een resultaat om in te lijsten en nog belangrijker; dit resultaat wil je toch zeker aan iedereen laten zien!

Waarom zijn wij dan wel succesvol met onze workshops en gaat echt iedereen 100% tevreden naar huis?

Als je bij ons een workshop voor een gehele dag volgt dan mag en kun je ook het volgende verwachten:


1) Bij binnenkomst wordt je ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee en iets lekkers. Dit heeft als voordeel dat iedereen elkaar een beetje kan leren kennen, want wij vinden het belangrijk dat het ook een
sociaal gebeuren is. Je bent tenslotte ook een dagje uit. Er zijn natuurlijk ook altijd mensen die zich individueel opgeven. Dan is het wel lekker dat je je even kunt voorstellen en wordt je meteen opgenomen in de groep, want iedereen is er maar met 1 doel en dat is s'avonds met een leuk schilderij naar huis gaan!

2) Ondertussen leggen wij het 1 en ander uit over onze workshop en kan iedereen het voorbeeld van het schilderij laten zien, die ze graag willen gaan maken. Het is belangrijk dat je voor de tijd al een keuze hebt gemaakt, anders ben je hier veel tijd aan kwijt. Je kan dan kiezen voor een groter formaat doek of kiezen voor het standaard doek van 60 x 60. Wij zelf vinden altijd:" Hoe groter des te mooier"

3) Wij werken graag met voordoen nadoen, zodat iedereen precies weet wat ze moeten doen. Het klinkt schools, maar het geeft wel de beste resultaten. Iedereen zoekt dan ook een plekje in ons atelier en krijgt het formaat doek aangereikt waar ze op willen werken.

4) Hierna doen wij voor met welke kleuren en hoe je de achtergrond voor je schilderij gaat maken. Dit is altijd erg leuk voor ons om te zien, omdat iedereen eigenlijk dezelfde achtergrond moet maken, zien wij toch heel veel verschillende manieren in uitvoering. Dat vertelt ons altijd veel over de persoonlijkheid van een persoon.
Ben je perfectionistisch of juist heel los.... 

5) Ben je klaar met je achtergrond, dan mag je een sheet maken van de voorstelling die je hebt meegebracht. Dat wil zeggen dat je de uitgeprinte afbeelding overtrekt. Je hoeft dus niet zelf te tekenen, maar dit mag natuurlijk wel! Dit is dus prima te doen voor mensen die zelf niet zo goed kunnen tekenen.

6) Hierna zetten we met een overheadprojector de tekening op het doek!

7) Omdat de innerlijke mens ook verzorgd moet worden, zorgen wij om 12 uur voor een heerlijke warme lunch. We hebben 2 vriendinnen die voor ons koken. Een Syrische orthodoxe vrouw en een Antiliaanse vrouw. Zo krijg je ook nog eens een keer heerlike gerechten van een andere keuken en land. Wij serveren dus geen broodjes, maar bijvoorbeeld, heerlijke rijst, couscous en warme groenten met gehakt met speciale kruiden van de Syrische of Antiliaanse keuken. Iedereen is hier altijd laaiend enthousiast over. Tijdens het eten wordt er lekker gekletst en genoten. Heerlijk toch zo'n verwendag!

8) Als we het toetje op hebben, gaan we verder met het echte werk, nu gaan we echt schilderen! De achtergronden zijn niet ingewikkeld, dus dat is een eitje. Wij doen weer voor wat de bedoeling is en lopen de hele tijd rond. Het voordeel van acrylverf is, dat als er iets niet helemaal goed gaat, we dit heel makkelijk weer kunen herstellen. Iedereen wordt dus goed op weg geholpen en we doen allerlei dingen voor!

9) Tegen een uur of half 3 nemen we nog een lekker kopje koffie en thee, om iedereen er weer even uit te halen. Bijna iedereen heeft de neiging om geen pauze meer te nemen tussendoor of bij anderen te kijken omdat men bang is dat ze het niet af krijgen. Dit komt altijd goed en een kleine pauze helpt hierbij, zodat men daarna weer vol goede moed verder kan!

10) Tegen 4 uur helpen wij iedereen met het afwerken van het schilderij. Dat wil zeggen dat wij met de laatste handelingen helpen, omdat dit een bepaalde techniek vereist en je deze niet 1 2 3 onder de knie hebt en we het jammer zouden vinden, dat het op het laatste misschien toch een beetje "fout" gaat. We willen tenslotte dat iedereen tevreden naar huis gaat!

11) Heerlijk iedereen is lekker klaar en moe en tevreden! Hoe leuk is het dan om de dag af te sluiten met een borrel en lekkere hapjes. Gezellig even de dag doornemen en genieten van alle resultaten die er weer geboekt zijn!

12) Foto maken met de groep en iedereen voldaan en met een mooi eigen gemaakt schilderij naar huis!


Dit is dus datgene dat wij zelf zo geweldig vinden aan onze workshops, het lekkere gevoel bij ons dat iedereen weer blij en tevreden naar huis is gegaan. Velen spreken meteen weer af voor een volgende keer en we hebben er mensen bij, die al voor de 5e of 6e keer komen. Waar laten ze toch al die schilderijen haha...
Echt super!

Redenen die we vaak horen, waardoor mensen geen workshop bij ons willen of kunnen doen:

* We vinden het te ver weg

Er komen mensen bij ons uit alle delen van Nederland en ver daarbuiten. Als mensen bijvoorbeeld uit Tilburg komen, dan boeken ze meteen een hotel of bed en breakfast in de buurt. Je bent tenslotte een dagje uit, dan kun je er net zo goed een weekend van maken, hoe leuk is dat. Als je iets echt graag voor jezelf zou willen, dan maakt afstand ook niet uit!

* We vinden het te duur

Wat is de definitie van duur, wij gebruiken ten eerste de beste kwaliteit doeken en verkopen de mensen tijdens de workshop geen dun doek van slechte kwaliteit bijvoorbeeld van de Action, Xenos etc. Wij werken met doeken waar je jarenlang plezier aan zult beleven en die absoluut niet kromtrekken aan je muur of nog gekker doeken die al krom zijn als je eraan begint. Hetzelfde geldt voor de verf die we gebruiken en we zijn natuurlijk ook nooit zuinig. Als je al eens een schilderij van ons gezien hebt dan weet je dat we graag met dikke verf werken. Gebruik je hier goedkope verf voor dan gaat dit barsten en heb je ook veel te weinig pigmenten en dus doffe kleuren. Wij gaan dus echt voor kwaliteit en ja dit is duurder! Je gaat dus met een super goed doek naar huis, en aangezien we graag werken naar een prachtig resultaat, zul je deze waarschijnlijk ook in je woonkamer hangen! Verder krijg je de nodige versnaperingen, drankjes en heerlijk warm eten. Er wordt de hele dag voor je gezorgd. Jij hoeft je alleen maar bezig te houden met je schilderij! Iedereen gaat gegarandeerd met een geweldig resultaat naar huis, soms moet je zelfs goed kijken of het er niet 1 van ons zelf is, dat zegt genoeg en is ook ons doel. Koop eens een schilderij van ons, dan praat je al over een paar honderd euro. Nu heb je het schilderij zelf gemaakt, met de hulp van ons, ben je een heerlijk dagje uit en heb je een waardevol aandenken. Dat is toch echt een win-win situatie! Onze workshops zijn het dan ook meer dan waard!

* We kunnen niet de hele dag staan

Dit is bij ons ook geen probleem, wij beschikken over voldoende krukken en de ezels kan je eenvoudig op zithoogte instellen.


   Reacties

  1. Marian Marian

    Het is al weer een poosje geleden maar ik heb samen met een vriendin een super leuke dag gehad en een vrolijk schilderij geschilderd. Klopt echt dat het resultaat altijd goed wordt, iedereen ging vrolijk naar huis.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Uniek

Nooit meer een schilderij waar er honderden van zijn, al onze schilderijen zijn handgeschilderd en uniek

Persoonlijk

Wij kunnen praktisch elke foto vertalen in een Vrolijk Schilderij en schilderen dan ook helemaal naar wens

Kwaliteit

Nooit meer canvas dat zal kromtrekken aan de muur, wij schilderen op onze eigen merk canvasdoeken van hoge kwaliteit

Hoe het werkt

Corrie schildert aan 1 schilderij, hierdoor haalt ze het beste naar boven en dat zie je terug in het resultaat