Benieuwd naar onze schilderijen?
14 dagen op zicht / niet goed = geld terug
Gratis verzending vanaf €75,00 (in NL)
Klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10
Meer dan 64.000 Fans op Facebook

De klomp, voor wie hem past, zal hem dragen en hij past ons allemaal

  • Geplaatst op
  • Door Corrie Leushuis
  • 0
De klomp, voor wie hem past, zal hem dragen en hij past ons allemaal

Vanmorgen stond ik voor mijn kast en dacht, welke schoenen zal ik vandaag eens aan doen. Hoe het ervan kwam weet ik niet, maar ineens dacht ik aan klompen. Tevens een idee om er maar eens een paar te schilderen en er een leuk en kleurrijk schilderij van te maken.

Klompen horen bij ons, al sinds het jaar 1500, toen ze zijn bedacht, overigens in zuid Frankrijk.  Nederlanders, wij dus, worden altijd door andere wereldburgers geassocieerd met o.a.  klompen. Je ziet ze dan ook in schilderijen van oude schildermeesters. In hoeverre zien we het nog in ons dagelijks leven als we niet op een boerderij wonen? Van mijzelf kan ik me herinneren, dat als ik vroeger bij mijn oom kwam, die 7 kinderen had en op een boerderij woonde, ik altijd een paar klompen op de deel kon vinden die mij pasten. Op de deel  stonden altijd meerdere paren op een rij, waarvan er altijd wel één paar paste. Dat is voor mij al ongeveer 50 jaar geleden. Heerlijk banjeren op de weilanden en met een scheve klomp glijden en de koeienvlaai laten vliegen. Ha ha, een halve eeuw geleden. En in de jaren 70 veel jongeren die progressief en alternatief waren, die soms een tijd lang klompen droegen. Nu zie ik de klompen al jaren niet meer bij ons. Vandaar vandaag een klompenschilderij. Verschillende maten net zoals vroeger bij mijn oom, op een rij en dan  op de vrolijkschilderij, Liz manier geschilderd. Heel gezellig en vrolijk voor aan de muur.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Uniek

Nooit meer een schilderij waar er honderden van zijn, al onze schilderijen zijn handgeschilderd en uniek

Persoonlijk

Wij kunnen praktisch elke foto vertalen in een Vrolijk Schilderij en schilderen dan ook helemaal naar wens

Kwaliteit

Nooit meer canvas dat zal kromtrekken aan de muur, wij schilderen op onze eigen merk canvasdoeken van hoge kwaliteit

Hoe het werkt

Corrie schildert aan 1 schilderij, hierdoor haalt ze het beste naar boven en dat zie je terug in het resultaat